Senatul SUA le-a interzis funcționarilor utilizarea antivirusului Kaspersky

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaСенат США
Сенат США - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit congresmenilor americani, produsele „Laboratorului Kaspersky” amenință securitatea națională a SUA

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Senatul Congresului SUA a adoptat, luni, cu 89 voturi „pro" și 8 voturi „contra", o modificare privind bugetul țării pe anul 2018 care prevede interzicerea utilizării de către întreprinderile de stat americane a oricărui software ce aparține „Laboratorului Kaspersky", transmite Sputnik Armenia.

Potrivit autorului modificării, interdicția va permite sudarea breșei din securitatea națională a SUA.

Константин Косачев - Sputnik Moldova
Kosaciov despre operațiunile SUA: Rusia nu va admite experiențe la hotarele sale

Dacă decizia Senatului va fi aprobată de Camera Reprezentanților din Congresul SUA, documentul îi va fi pus pe masă lui Donald Trump în formă de lege care așteaptă să fie semnată de șeful statului.

Săptămâna trecută Departamentul de Securitate Internă din SUA a dat dispoziții ca toate instituțiile americane să renunțe la produsele „Laboratorului Kaspersky".

Drept motiv au servit suspiciunile Departamentului de resort în privința unei eventuale utilizări a antivirusului Kaspersky în scop de spionaj cibernetic.

La rândul lor, reprezentanții companiei neagă învinuirile aduse de autoritățile americane, iar fondatorul „Laboratorului Kaspersky", Evgheni Kaspersky, va lua cuvântul în Congresul SUA pe 27 septembrie în legătură cu decizia Departamentul de Securitate Internă.

Fluxul de știri
0