Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transnistria și Rusia vor continua să colaboreze în domeniul comerțului

© Sputnik / Tabyldy KadyrbekovВид на московский Кремль
Вид на московский Кремль - Sputnik Moldova
Abonare
Camerele de Comerț și Industrie din Rusia și Transnistria au semnat un acord de colaborare

Tiraspol, 14 sept — Sputnik, Irina Leahova. Camerele de Comerț și Industrie din Rusia și Transnistria au semnat un acord de colaborare. Acest lucru a fost anunțat de Tiraspol după vizita unei delegații din Transnistria în regiunea Moscova. În cadrul vizitei, au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, ai unor instituții, ministere și departamente.

„Printre obiectivele imediate se numără colaborarea reciproc avantajoasă cu regiunea Moscova, studierea experienței înaintate privind proiectele care au fost realizate sau care sunt în curs de realizare în regiunea Moscova, extinderea colaborării în domeniul comerțului dintre Transnistria și Federația Rusă", a spus Tatiana Kirova, responsabilă pe problemele financiare din nerecunoscuta republică moldovenească transnistreană.

Viceprim-ministru pentru Reintegrare Gheorghe Bălan - Sputnik Moldova
Politică
Chestiunea transnistreană: Chișinăul este împotriva acțiunilor unilaterale

În cadrul vizitei, delegația din Transnistria a avut ocazia de a studia experiența ce ține de finanțarea școlilor și a instituțiilor de sănătate, precum și posibilitățile de aplicare a acestei experiențe în Transnistria. Reprezentanții transnistreni au luat cunoștință de un șir de inovații, printre care se află și Centrul de susținere a construcțiilor.

„Acesta este un proiect al Ministerului Construcțiilor și a început să fie realizat în acest an în regiunea Moscova. Specialiștii acestui Centru sunt dispuși să-i ajute pe colegii lor transnistreni", susțin oficialitățile de la Tiraspol.

Delegația din Transnistria a vizitat de asemenea Ministerul Administrării de Stat, unde le-a fost demonstrat sistemul serviciilor de stat și funcționarea portalului electronic respectiv.

Se așteaptă ca vizita de răspuns în Transnistia a delegației ruse să aibă loc în cel mai apropiat timp.

Fluxul de știri
0