Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Presa a aflat de ce a lipsit Putin de la cea de-a 72-a sesiune a adunării ONU

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin poartă o discuție telefonică
Vladimir Putin poartă o discuție telefonică - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele rus, Vladimir Putin, nu a participat la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, lucrările căreia au demarat îndata de 12 septembrie, la New York. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a explicat de ce

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Faptul că președintele rus nu a participat la sesiunea Adunării Generale a ONU în acest an preocupă mass-media. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, nu este nimic neobișnuit în acest lucru.

Здание ООН - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ONU amână discutarea chestiunii privind retragerea trupelor din Transnistria

„Poziția Rusiei față de ONU, rolul său de lider în afacerile mondiale este binecunoscut. Președintele Putin și-a confirmat în mai multe rânduri angajamentul față de această linie”, a declarat Dmitri Peskov. 

El a mai adăugat: „În realitate, în acest an, agenda președintelui nu i-a permis să asiste la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și nici nu o face în fiecare an. Iată de ce nu este nimic neobișnuit”.

Potrivit lui Dmitri Peskov, delagația rusă a fost condusă de ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a avut „contacte foarte intensive în marja Adunării Generale”. 

Adunarea Generală a Națiunilor Unite au demarat pe 12 septembrie. Începând cu 19 septembrie sunt planificate discuții asupra chestiunilor de politică generală.

De notat că ăn acest an președintele american Donald Trump a ținut un discurs în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la tribuna de marmură verde.

Fluxul de știri
0