Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Presa a aflat de ce a lipsit Putin de la cea de-a 72-a sesiune a adunării ONU

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin poartă o discuție telefonică
Vladimir Putin poartă o discuție telefonică - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, nu a participat la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, lucrările căreia au demarat îndata de 12 septembrie, la New York. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a explicat de ce

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Faptul că președintele rus nu a participat la sesiunea Adunării Generale a ONU în acest an preocupă mass-media. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, nu este nimic neobișnuit în acest lucru.

Здание ООН - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ONU amână discutarea chestiunii privind retragerea trupelor din Transnistria

„Poziția Rusiei față de ONU, rolul său de lider în afacerile mondiale este binecunoscut. Președintele Putin și-a confirmat în mai multe rânduri angajamentul față de această linie”, a declarat Dmitri Peskov. 

El a mai adăugat: „În realitate, în acest an, agenda președintelui nu i-a permis să asiste la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și nici nu o face în fiecare an. Iată de ce nu este nimic neobișnuit”.

Potrivit lui Dmitri Peskov, delagația rusă a fost condusă de ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a avut „contacte foarte intensive în marja Adunării Generale”. 

Adunarea Generală a Națiunilor Unite au demarat pe 12 septembrie. Începând cu 19 septembrie sunt planificate discuții asupra chestiunilor de politică generală.

De notat că ăn acest an președintele american Donald Trump a ținut un discurs în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la tribuna de marmură verde.

Fluxul de știri
0