Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turcia va susține Moldova la Adunarea Generală a ONU

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaVizita oficială în Turcia
Vizita oficială în Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia susține introducerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Autoritățile de la Ankara vor susține introducerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Președintele Parlamentului țării noastre,  Andrian Candu, a fost informat de acest fapt la întrevederea cu premierul turc, Binali Yıldırım. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul a votat o declarație privind scoaterea militarilor ruși din Moldova

Moldova a cerut Organizației Națiunilor Unite să includă tema retragerii trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, pe agenda de zi a celei de-a 72 sesiuni a Adunării Generale a ONU. Demersul face referință la declarația Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, adoptată în 1999, în care era salutat angajamentul Rusiei de a scoate trupele ruse de pe teritoriul Moldovei până la sfârșitul anului 2002.

Andrian Candu și premierul turc au mai discutat despre deschiderea unui Consulat General al Republicii Turcia la Comrat și continuarea implementării proiectelor sociale prin intermediul TIKA.

Președintele Parlamentului, însoțit de președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa, și o delegație parlamentară, se află, în aceste zile, la Ankara, într-o vizită oficială, la invitația omologului său, Ismail Kahraman.


Fluxul de știri
0