Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este eroul care a găsit-o pe tânăra moartă în condiții neclare la Țâpova

© Photo : Игорь ВзоровЦыповский ландшафтный заповедник
Цыповский ландшафтный заповедник - Sputnik Moldova
Abonare
Cel care a văzut-o primul pe tânăra de 31 de ani, dispărută la Țâpova și găsită moartă la trei zile, este un băiat de 15 ani, vezi cum îl cheamă și de unde este
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Turista din Ialoveni, care a murit în condiții misterioase în regiunea satului Țâpova, a fost găsită de un adolescent de 15 ani. 
Tânăra de 31 de ani, care a dispărut fără urmă sâmbătă, în regiunea Mănăstirii Țâpova, a fost găsită lângă Cascada Moartă. Femeia a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15.00. Căutările acesteia au început duminică seara. Luni, 11 septembrie, s-a alăturat căutărilor și o echipă de aproape 60 de salvatori, polițiști și chinologi. 
După trei zile de căutări, trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit în apropiere de Cascada Moartă din Țâpova.
Ирина Качалова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omor, suicid sau accident: Versiunea Poliției în cazul morții tinerei la Țâpova
Cel care a indicat locul unde s-ar putea fi rătăcit femeia dispărută a fost un adolescent de 15 ani pe nume Pantelimon Evtodii din Țâpova, care cunoaște foarte bine locurile care-i atrag pe turiști.
În timpul căutărilor, salvatorii au solicitat sprijinul minorului. 
”Am aflat de la băiat unde merg de obicei turiștii, unde este interesant. Ne-a spus – Cascada Moartă. Am ajuns la această cascadă cu greu, era anevoios să ajungem pentru că nu este acces”, a declarat salvatorul Anatol Viniciuc.
Minorul susține că nu există cale de acces spre locul unde a fost găsită femeia. 
”Le-am spus salvatorilor cam în ce loc poate fi. Cărare spre acest loc nu este. M-am urcat mai în deal și am observat-o”, a precizat tânărul Pantelimon Evtodii. 
Țâpova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tânăra dispărută la Țâpova a fost găsită moartă
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcalic, a declarat într-un comentariu pentru Sputnik Moldova că versiunea preliminară a morții tinerei de 31 de ani este calificată drept accident în urma căderii de la înălțime. Această versiune nu este definitivă, deoarece ”nu este argumentată până la capăt”. 
”Versiunea preliminară pe care o examinăm în cazul morții femeii este căderea de la înălțime, care a provocat decesul. Însă pentru a avea fermitate în ipotezele noastre, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. Concluziile pe care ni le vor prezenta medicii legiști ne vor ajuta să determinăm cauza morții”, a declarat Cavcaliuc. 
Tânăra locuia în orașul Ialoveni și avea doi copii.
Fluxul de știri
0