Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste patru luni, moldovenii vor avea mai mulți bani în buzunare

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 120 mii de angajați din învățământ, cultură, știință, sănătate, apărare și ordine publică vor primi salarii ma mari. Vezi ce decizie a luat astăzi Guvernul.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10 la sută. O decizie în acest sens a fost luată, miercuri, de Guvernul de la Chișinău. 

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce salariu cer moldoveni la angajare

De majorare se vor bucura peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice. 

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, începând cu luna septembrie, iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. 

Costul total al majorărilor constituie circa 337 de milioane de lei pentru un an.

Documentul urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare.


Fluxul de știri
0