Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon răspunde tranșant: Nu accept un "băiat de granturi" la Ministerul Apărării

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia șefului statului, candidatura propusă de Guvern este ”incompetentă în domeniul militar și are o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a respins candidatura lui Eugen Sturza, înaintată de democrați la funcția de ministru al Apărării.  

”Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi. Un „reformator” de birou”, a comentat președintele pe pagina sa de Facebook. 

În opinia șefului statului, candidatura propusă de Guvern este ”incompetentă în domeniul militar și are o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”.

”Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură”, a declarat Dodon.

Eugen Sturza - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Eugen Sturza este candidatul la funcția de ministru al Apărării din Moldova

”Pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a conchis președintele țării.

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că în cazul în care Igor Dodon va respinge candidatura lui Sturza, oricum a doua oară va fi înaintată șefului statului aceiași persoană pentru funcția de ministru al Apărării. 

Potrivit liderului democraților, în total în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre care — trei femei. 

”Am luat decizia că astăzi premierul Pavel Filip va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Au fost discutate 7 candidturi, printre care — 3 femei”, a declarat Plahotniuc. 

Eugen Sturza este vicepreședinte al Partidului Popular European. Acesta a absolvit Facultatea de Finanțe, la Academia de Studii Economice din Moldova. A fost moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și Reforme Europene. 

În perioada 2013–2015, a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, iar în 2009–2013 – consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat.

Fluxul de știri
0