Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eugen Sturza este candidatul la funcția de ministru al Apărării din Moldova

© Facebook / Eugen SturzaEugen Sturza
Eugen Sturza - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului democraților, Vladimir Plahotniuc, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre acestea fiind și trei femei.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Candidatul Guvernului la funcția de ministru al Apărării din Republica Moldova este actualul vicepreședinte al Partidului Popular European, Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut marți, 12 septembrie, de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. 

Potrivit liderului democraților, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre care — trei femei. 

”Am luat decizia că astăzi premierul Pavel Filip va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Au fost discutate 7 candidturi, printre care — 3 femei”, a declarat Plahotniuc. 

Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Șalaru a fost demis din funcție. Dodon, gata să-i destituie și pe alții

Liderul PD susține că cel ales a fost Eugen Sturza, care este vicepreședinte al PPEM.

”Dacă nu va fi acceptată această candidatură de Igor Dodon, noi vom înainta a doua oară președintelui țării aceeași candidatură”, a precizat Plahotniuc.

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. A fost moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și Reforme Europene. 

În perioada 2013–2015, a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, iar în 2009–2013 – consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat.


Fluxul de știri
0