Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Taxe de la pensionari? Cum a reacționat Ministerul Economiei de la Chișinău

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a dispus anularea documentului și investigarea cazului dat

CHIȘINĂU, 11 sept  - Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) s-a autosesizat în cazul ordinului emis de conducerea ÎS ”Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a dispus anularea documentului și investigarea cazului dat.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Precizare de ultimă oră a Ministerului Muncii din Moldova cu referire la pensii

”Vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS ”Poșta Moldovei” trebuie să livreze gratis pensiile și alocațiile sociale de stat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal”, se spune într-un comunicat al instituției. 

Restul persoanelor, care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal la oficiile prestatorilor de servicii.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a cerut conducerii ÎS ”Poșta Moldovei” elaborarea unui regulament care stabilește relațiile dintre întreprindere și beneficiarii de pensii și alocații sociale, cu atenție deosebită pentru obligațiunile și drepturile fiecărei părți. După elaborarea regulamentului, documentul va fi supus consultărilor publice.


Fluxul de știri
0