Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a comis un director de școală din Bălți, condamnat la 3 ani de închisoare

© fotoliaРуки в наручниках
Руки в наручниках - Sputnik Moldova
Abonare
În schimbul sumei de 27 de mii de lei, directorul unei școli auto din Bălți promitea obținerea permisului de conducere, chiar și în cazul unor cunoștințe sub nivelul exigențelor

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăția directorului unei școli auto din Bălți, acesta fiind condamnat la trei ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp de patru ani.

Acesta a fost găsit vinovat de comiterea traficului de influență, inculpatul fiind reținut chiar din sala de judecată.

Насилие - Sputnik Moldova
Societate
73 de ani de închisoare: Crima odioasă care i-a revoltat pe procurori

Concomitent, a fost dispusă încasarea de la inculpat a sumei de 27 de mii de lei — sumă transmisă acestuia pentru săvârșirea infracțiunii. De asemenea, instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului, aplicat în cadrul urmăririi penale în scopul garantării executării confiscării speciale.

Potrivit procurorilor, în perioada 2015 — 2016, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 27 de mii de lei, susținând că poate influența anumite persoane din cadrul Secției Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru", pentru ca să aprecieze pozitiv cunoștințele acestuia la examenul pentru obținerea permisului de conducere de categoriile „D" și „E".

În cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina privind săvârșirea infracțiunii incriminate.

Procuratura menționează că inculpatul nu este la prima abatere de acest gen, acesta fiind condamnat anterior pentru acțiuni similare la o pedeapsă cu suspendare.
Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fluxul de știri
0