Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

73 de ani de închisoare: Crima odioasă care i-a revoltat pe procurori

© SputnikНасилие
Насилие - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța i-a condamnat la 73 de ani de detenţie pentru trafic de copii

CHIȘINĂU, 02 aug — Sputnik. Patru persoane au fost condamnate la ani grei de pușcărie pentru trafic de persoane, între care și copii, precum şi pentru constrângerea de a face declaraţii mincinoase.

Procuratura Generală a demonstrat vinovăţia a patru persoane, instanţa stabilindu-le pedepse a câte 25, 22, 15 şi 11 ani de închisoare. Cel de-al cincilea membru al grupului criminal a fost absolvit de magistraţi de răspundere penală.

Interpretul de muzică ușoară Ricky Ardezianu - Sputnik Moldova
Societate
O vedetă de la Chișinău a fost reținută pentru trafic de ființe umane – FOTO

Procurorii au demonstrat că, la sfârșitul anului 2013, inculpaţii au creat un grup criminal organizat, specializat în trafic de persoane, care a activat până în luna mai 2015, când gruparea a fost anihilată de oamenii legii.

În perioada respectivă, membrii grupului criminal organizat au traficat unsprezece persoane, printre acestea — şase minore, care au fost recrutate şi exploatate sexual în apartamente din capitală, acţiuni săvâşite prin ameninţare şi cu aplicarea violenţei fizice şi psihice, prin abuz de situaţia de vulnerabilitate a victimei.

Procurorii vor contesta sentinţa primei instanţe şi vor solicita pedeapsa cu închisoare pentru toți membrii grupului criminal.

Fluxul de știri
0