Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte vacanțe vor avea elevii din Moldova în acest an de studii

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada, numărul şi durata vacanţelor, precum şi durata orelor de clasă în învăţământul general se stabilesc de Ministerul Educaţiei

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Elevii din Republica Moldova au început anul școlar la data de 1 septembrie. Potrivit Codului Educației, anul de studii în învățământul general începe la 1 septembrie. 

Elevi, examene - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Perioadele de vacanță a elevilor și preșcolarilor ar putea suferi schimbări

În învăţămîntul primar, durata anului de studii este de 33 de săptămâni, repartizate pe semestre relativ egale. În învăţământul gimnazial şi liceal, anul de studii are durata de 35 de săptămâni, repartizate pe semestre relativ egale. 

În clasele terminale a IX-a şi a XII-a, durata anului de studii este de 34 de săptămâni, repartizate pe semestre relativ egale.

Perioada, numărul şi durata vacanţelor, precum şi durata orelor de clasă în învăţământul general se stabilesc de Ministerul Educaţiei. Potrivit deciziei ministerului de profil, anul de studii 2017-2018 în învăţământul general este structurat pe două semestre. Semestrul I începe la 1 septembrie și se încheie la 22 decembrie 2017, iar cel de-al doilea se situează în perioada 9 ianuarie 2018 – 31 mai 2018. Pentru clasele terminale a IX-a și a XII-a semestrul II se va încheia la 25 mai 2018. 

Elevii vor avea în acest an cinci vacanțe. Cea mare, de vară, care începe la 1 iunie și se încheie tradițional la 31 august și alte patru vacanțe cu o durată de la 4 la 17 zile. 

În acest an de studii, prima vacanță pentru elevii din învățământul general va avea o durată de 7 zile. Aceasta va începe pe data de 30 octombrie și se va încheia la 5 noiembrie. 

A doua vacanță, care desparte cele două semestre din anul școlar, și coincide cu sărbătorile de iarnă, este de 17 zile. Elevii se vor bucura de zilele libere în perioada 23 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018. 

Vacanţa de primăvară va fi cea mai scurtă, 4 zile, și va coincide cu zilele de 8-11 martie. 

Peste o lună însă elevii se vor bucura de o nouă vacanță, cea de Paște, care va avea 10 zile. Vacanţa de Paști va începe la 7 aprilie și se va încheia la 16 aprilie. 

Fluxul de știri
0