Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Perioadele de vacanță a elevilor și preșcolarilor ar putea suferi schimbări

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene
Elevi, examene - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip ia atitudine privind vacanțele preşcolarilor şi elevilor și solicită Ministerului Educației să revizuiască documentele de resort

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Premierul Pavel Filip i-a solicitat, miercuri, Ministerului Educației să revizuiască modificările la Regulamentul cu privire la funcţionarea instituţiilor preşcolare privind vacanța în grădinițe și creșe pe perioada de vară.

Șeful Guvernului a menţionat că acest subiect trebuie discutat cu administrațiile locale și cu părinții pentru a găsi soluţii raționale, astfel încât grădinițele să poată fi igienizate pe timp de vară, dar și copiii să fie supravegheați.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veste bună pentru elevii din Moldova. Ce-i așteaptă timp de două săptămâni

„Rugămintea mea este ca, înainte de a pune punctul final, inspectorii să mai coboare din birouri și să discute cu autorităţile locale, cu părinţii, astfel încât să găsim un numitor comun”, a menționat Filip.

Premierul a atenţionat Ministerul Educaţiei în legătură cu desincronizarea vacanţelor de toamnă şi de primăvară a elevilor claselor a I-a – a IV-a cu cele ale elevilor claselor a V-a – a XII-a. Prim-ministrul a solicitat revizuirea calendarului vacanţelor pentru următorul an de învăţământ.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0