Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți pietoni au fost loviți pe zebră. Cum a reacționat Poliția

© Sputnik / Radu HatmanuAccident în Capitală, minor spulberat pe trecerea de pietoni
Accident în Capitală, minor spulberat pe trecerea de pietoni - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru neacordarea de prioritate pietonilor, șoferii vor fi sancționați cu amendă de până la 300 de lei cu aplicarea 2 puncte de penalizare

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. În prima săptămână a lunii septembrie, pe trecerile de pietoni au fost înregistrate 10 accidente rutiere, dintre care în patru au fost accidentați minorii. 

Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Societate
A lovit victima pe trecerea de pietoni, chiar în fața Primăriei și a fugit

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, din numărul total de accidente, 6 s-au produs din vina șoferilor și 4 din vina pietonilor.

Până pe data de 24 septembrie, Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară operațiunea „Pietonul”. Pe parcursul operațiunii, subdiviziunile teritoriale ale INP vor monitoriza traficul rutier, în special în localitățile rurale, pentru a disciplina pietonii și conducătorii auto.

În primele 7 zile ale campaniei, inspectorii de patrulare au depistat şi documentat peste 5 600 de contravenții, dintre care 51 pentru neacordarea priorității pietonilor, precum şi 38 de pietoni care au admis încălcarea prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere.

Totodată, pentru a diminua numărul de accidente rutiere cu implicarea copiilor, pe perioada campaniei, pe întreg teritoriul țării, între orele 07:30- 09:30, 12:30- 14:30 și 17:00-18:30, inspectorii de patrulare vor asigura securitatea circulației rutiere în preajma instituțiilor de învățământ.

Cetățenii care vor fi surprinși ignorând semnalele de dirijare a traficului rutier vor fi sancționați cu amendă de până la 600 de lei, iar pentru neacordarea de prioritate pietonilor, șoferii vor fi sancționați cu amendă de până la 300 de lei cu aplicare a 2 puncte de penalizare.

Fluxul de știri
0