Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În curând ar putea fi relansată cursa aeriană directă Chișinău-Minsk

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Cursa aeriană Chișinău-Minsk ar putea fi relansată în curând, detaliile au fost discutate de oficialii din Moldova și Belarus

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Republica Moldova și Belarus vor relansa o cursă aeriană directă între Chișinău și Minsk. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul unei întrevederi dintre viceministrul moldovean al transporturilor, Sergiu Bucătaru, și ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk.

Președintele moldovean Igor Dodon, în Republica Belarus - Sputnik Moldova
Politică
Dodon le-a povestit businessmanilor din Belarus cum pot ajunge pe piața UE

Cei doi oficiali au mai discutat despre liberalizarea transportului rutier în regim bilateral și tranzit dintre Republica Moldova și Republica Belarus.

”I-am comunicat Excelenței sale că, Guvernul Republicii Moldova, prin Hotărârea din 06 septembrie 2017, a inițiat negocierile asupra proiectului cu privire la modificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional și Protocolul Adițional de aplicare a acestuia din 09 aprilie 1994, în vederea liberalizării transportului auto dintre Republica Moldova și Republica Belarus”, a declarat Bucătaru.

Serghei Ciciuk a exprimat disponibilitatea țării sale de a acorda suportul necesar pentru asigurarea unui dialog constructiv și stabil în domeniul transporturilor.

Liberalizarea transportului în regim bilateral şi în tranzit va facilita schimbul de mărfuri între state, va reduce costurile operaţionale, astfel sporind competitivitatea operatorilor de transport rutier la nivel regional. De asemenea, se presupune lărgirea pieţei de desfaceri pentru transportatorii autohtoni.

Protocolul va intra în vigoare din momentul recepţionării prin canale diplomatice a ultimei notificări cu privire la efectuarea de către părţi a procedurilor legale interne referitoare la intrarea în vigoare a acestuia.

Fluxul de știri
0