Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon le-a povestit businessmanilor din Belarus cum pot ajunge pe piața UE

© Facebook / Igor DodonPreședintele moldovean Igor Dodon, în Republica Belarus
Președintele moldovean Igor Dodon, în Republica Belarus - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri belaruși ar putea pătrunde pe piața românească prin intermediul Republicii Moldova, a declarat președintele moldovean Igor Dodon

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Republica Belarus își propune să pătrundă pe piața românească, a declarat președintele Igor Dodon în timpul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri belarus, care a avut loc miercuri la Minsk.

„Prin intermediul Moldovei ați putea pătrunde pe piața românească și mai departe… pe piețele europene, Turcia cu care avem un regim de liber schimb", a spus Dodon.

Acesta a mai menționat că Moldova are posibilitatea să exporte mărfuri în UE, fără a plăti taxe vamale.

Președintele Moldovei a subliniat că țara este interesată de atragerea investitorilor belaruși pentru realizarea unor proiecte comune de producere a mărfurilor care ar putea fi exportate.

Reamintim că Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Belarus, unde urmează să aibă un șir de întrevederi cu conducerea țării și oamenii de afaceri.

Fluxul de știri
0