Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bodyguarzi din 16 țării vin la Chișinău. Pe cine vor păzi aceștia

© Sputnik / Vladimir PolusatovMașina Poliție patrulare
Mașina Poliție patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de bodyguarzi din 16 țări ale lumii, inclusiv din Republica Moldova, vor fi antrenați timp de trei zile într-o misiune specială la Chișinău

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În premieră, la Chișinău, va avea loc Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017”. Evenimentul se va desfășura, în perioada 17-19 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, cu participarea a 18 echipe din peste 16 țări ale lumii.

Человек в маске балаклавы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Turnură neașteptată: banca din Comrat, jefuită de angajați ai serviciu de pază

”Campionatul Mondial „Bodyguard” are drept scop evaluarea, în condiţii de concurs, a calităţilor profesionale ale ofițerilor de protecție obţinute în urma procesului de instruire, precum şi sporirea capacităților și potențialului operațional al serviciilor participante de a răspunde corespunzător pericolelor atipice cu aplicarea unor tactici și mijloace pe potrivă și, nu în ultimul rând, preluarea schimbului de experiență în  materie de protecție”, anunță Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS). 

Evenimentul  va debuta cu proba de specialitate „Conducerea auto în condiții extreme”.

Agenda evenimentului pentru zilele de 18 și 19 septembrie va cuprinde proba de trageri din arme de foc la Poligonul de tip deschis „Sniper Elite”, depistarea explozivelor din automobil, la Clubul Sportiv Central „Dinamo”.

Fluxul de știri
0