Murakami, iarăși printre favoriți la Premiul Nobel pentru Literatură

© AP Photo / Bernat ArmangueХаруки Мураками
Харуки Мураками - Sputnik Moldova
Abonare
Printre pretendenții din acest an la Premiul Nobel nu sunt doar Murakami, Margaret Atwood și Amos Oz, ci chiar și Donald Trump

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Scriitorul japonez Haruki Murakami a fost din nou nominalizat la Premiului Nobel pentru Literatură, având o cotă de unu la doi.

Numele câștigătorului celui mai prestigios premiu pentru literatură va fi anunțat deja pe 5 octombrie la Stockholm, iar ceremonia de înmânare va avea loc în decembrie. În afară de recunoașterea internațională și medalia comemorativă, laureatul Premiului Nobel va mai primi și circa un milion de dolari, menționează Sputnik Belarus.

Боб Дилан - Sputnik Moldova
Bob Dylan este laureatul premiului Nobel pentru Literatură 2016

Casele de pariuri au început deja să facă pronosticuri. Nu este pentru prima oară când scriitorul japonez Haruki Murakami, autorul cărților „În căutarea oii fantastice", „Pădurea norvegiană" și altele, se află printre principalii favoriți la câștigarea Premiului Nobel.

Printre cei mai evidenți proeminenți se numără scriitoarea canadiană Margaret Atwood, israelianul Amos Oz, kenianul Ngugi wa Thiong și chinezul Yan Lian.

În lista nominalizărilor figurează de asemenea George Martin, autorul romanului „Game of Thrones" („Jocuri de putere"); președintele SUA, Donald Trump; și interpretul Kanye West.

Anul 2016, Premiul Nobel pentru Literatură i-a fost decernat interpretului american de muzică rock Bob Dylan, fapt care a provocat numeroase critici la adresa experților suedezi. În anul 2015, premiul pentru literatură i-a fost acordat scriitoarei din Belarus Svetlana Aleksievici.

Fluxul de știri
0