Bob Dylan este laureatul premiului Nobel pentru Literatură 2016

© REUTERS / Mario AnzuoniБоб Дилан
Боб Дилан - Sputnik Moldova
Abonare
Premiul Nobel pentru Literatură i-a fost decernat lui Bob Dylan „pentru crearea unor noi modalități de exprimare poetică prin intermediul tradiției cântecului american".

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Cunoscutului autor de versuri și interpret din SUA, Bob Dylan, i-a fost decernat premiul Nobel pentru Literatură 2016 „pentru crearea unor noi modalități de exprimare poetică prin intermediul tradiției cântecului american".

Anunţul a fost făcut, joi, la Stockholm de către Academia suedeză, care este responsabilă de acordarea premiilor.

Хуан Мануэль Сантос - Sputnik Moldova
A fost decernat Premiul Nobel pentru pace pe 2016

Premiul pentru literatură este unul dintre cele cinci instituite prin testament, la sfârșitul secolului al XIX-lea, de industriașul și inventatorul suedez Alfred Nobel.

Ceremonia de decernare are loc, conform tradiției, la Stockholm, pe data de 10 decembrie, în ziua în care a decedat fondatorul Premiilor Nobel.

Valoarea fiecărui premiu Nobel este în 2016 de 8 milioane de corone suedeze (932 de mii de dolari SUA).

Academia suedeză a fost fondată în 1786 de regele Gustav al III-lea, după exemplul celei franceze, pentru susținerea și dezvoltarea limbii și literaturii suedeze. Academia este constituită din 18 membri, care sunt aleși în această funcție pe viață, prin votul membrilor permanenți ai academiei.

© AP PhotoBob Dylan
Bob Dylan - Sputnik Moldova
Bob Dylan
Fluxul de știri
0