ISIS pregătește un val de atacuri asupra Marii Britanii și a altor țări europene

© AP Photo / FileMilitanti del Daesh
Militanti del Daesh - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, pregătește un nou val de atacuri teroriste asupra Marii Britanii și a altor țări europene pentru a se răzbuna pentru înfrângerile suferite în Irak și Siria, relatează Daily Telegraph

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Înaltul Reprezentant al Forțelor Curde, Lahur Talabani, a declarat pentru publicaţia britanică Daily Telegraph că al-Baghdadi este viu și că probabil se ascunde în deșert, la granița dintre Siria și Irak, relatează Sputnik Italia.

Talabani a afirmat că liderul ISIS planifică un nou val de atacuri asupra Occidentului, pentru a-i îmbărbăta pe militanți și a demonstra că gruparea teroristă mai este capabilă să lupte împotriva Occidentului.

„Vom asista la tot mai multe atacuri în Occident, menite să ridice moralul militanților care au suferit pierderi serioase", a spus Talabani în timpul unei vizite la Londra, unde se va întâlni cu miniștri și oficiali, inclusiv cu ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon.

A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014. - Sputnik Moldova
Mai aproape decât ne-am fi imaginat: ţări care pot deveni ţintă pentru ISIS

„ISIS a pierdut multe teritorii în Irak și Siria, dar acest lucru nu reprezintă sfârşitul grupării", a adăugat el.

Talabani, care a participat la campania militară de eliberare a oraşului Mosul de sub ocupația teroriștilor, a mai declarat că o nouă generație de grupări teroriste ar putea apărea în Irak dacă nu vor fi implementate reforme politice radicale.

Numele real al lui Al-Baghdadi este Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri. Avesta a apărut pentru prima dată în public în iulie 2014, când moscheea orașului irakian Mosul a anunțat înfiinţarea „Califatului islamic" în Orientul Mijlociu. De atunci, mass-media a publicat în repetate rânduri informații despre moartea acestuia, dar niciuna dintre acestea nu a fost confirmată.

Fluxul de știri
0