Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un expert susține că Moldova încă nu s-a împrumutat suficient de mult

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaÎmprumut, bani
Împrumut, bani - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în economie, Veaceslav Ioniță, subliniază că Republica Moldova are o datorie publică de 37,8% din Produsul Intern Brut și ocupă locul 72 în Raiting-ul global la acest clasament

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Veaceslav Ioniță afirmă într-o postare pe pagina sa de facebook că povara datoriei publice a țării noastre este mult sub media globală.

„Pe bună dreptate, ne numărăm prin țările cu o datorie publică scăzută", afirmă expertul.

Dolari - Sputnik Moldova
Moldova, în pragul catastrofei? Ce înseamnă datoria de 6,7 miliarde de dolari

Totodată, el subliniază „o nuanță tristă" în cazul țării noastre. Este vorba despre modul cum s-a format această datorie.

„Țările normale se împrumută pentru investiții, cea ce în opinia mea este salutabil. Țările mai puțin normale se împrumută pentru cheltuieli curente, altfel spus pentru mâncare, cea ce este trist, deoarece erodează orice perspective pe viitor de dezvoltare a țării", a scris Ioniță.

El își încheie comentariul astfel: „avem cazul Moldovei, unic în felul său. Banii s-au împrumutat pentru a fi furați, sau au fost furați apoi am acoperit jaful prin împrumut".

Fluxul de știri
0