Avertismentul Coreei de Nord: "Europa ar putea fi lovită de rachete"

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Abonare
Rachetele Coreei de Nord ar putea lovi inima Europei "mai devreme decât se așteaptă", a avertizat ministrul francez al Apărării

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că Europa ar putea fi în raza de acțiune a rachetelor nucleare ale lui Kim Jong-un, relatează Express

Phenianul a declanșat temeri la nivel mondial duminică, după ce a testat bombe pe bază de hidrogen, în timp ce dictatorul Kim Jong-un încearcă să își construiască arsenalul nuclear. În ultimele săptămâni, tensiunile au crescut în Peninsula Coreeană.

Dar se pare că SUA nu pot fi singura țintă a Coreei de Nord. Într-un discurs adresat militarilor francezi, ministrul Apărării din Franța a spus că scenariul unei escaladări pentru un conflict major nu poate fi înlăturat.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul condamnă noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord

"Europa riscă să ajungă în raza de acțiune a președintelui nord-coreean, Kim Jong Un, mai devreme decât se așteaptă", a avertizat oficialul francez.

Sute de mii de oameni ar putea fi uciși sau răniți dacă o bombă cu hidrogen ar lovi Londra.

Un atac al Coreei de Nord asupra Londrei ar distruge în totalitate circa 9 kilometri pătrați din oraș și ar ucide instantaneu zeci de mii de oameni, potrivit unor noi date.

Acest avertisment vine după ce un diplomat nord-coreean a spus că țara sa este gata să trimită SUA "mai multe pachete de cadouri".

Han Tae Song, ambasadorul Organizației Națiunilor Unite la Geneva, a confirmat că Coreea de Nord, cunoscută oficial drept Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), a condus cu succes al 6-lea test.

Ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, l-a acuzat luni pe Kim Jong-Un că "cerșește război" cu o serie de teste de bombe nucleare și de rachete.

Ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU să impună sancțiunile "cele mai puternice" pentru a descuraja partenerii comerciali.

North Korean leader Kim Jong Un supervised a ballistic rocket launching drill of Hwasong artillery units of the Strategic Force of the KPA on the spot in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang March 7, 2017. - Sputnik Moldova
Rusia evacuează populația din apropierea frontierei cu Coreea de Nord

Președintele american Donald Trump și prim-ministrul britanic Theresa May presează acum China pentru a acționa asupra crizei din Coreea de Nord.

Doamna May și președintele american Donald Trump au cerut Chinei să își folosească toată influența pentru a se asigura că Coreea de Nord își încheie "actele ilegale".

May și Trump au discutat despre situație prin telefon și au convenit să aducă o presiune mai mare asupra regimului Kim Jong-un.

"Premierul și președintele au convenit asupra rolului cheie pe care trebuie să îl joace China și că este important să folosească toată pârghia pe care au avut-o pentru a se asigura că Coreea de Nord a încetat să conducă aceste acte ilegale, securitatea și siguranța națiunilor din regiune", se arată într-un comunicat de presă al guvernului britanic.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat parlamentarilor că China trebuie să încerce și să pună capăt "crizei grave".

Fluxul de știri
0