Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au început arestările în cazul decesului lui Andrei Brăguța

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Joi au fost arestați trei polițiști, care sunt cercetați în cadrul dosarului penal al decesului cetățeanului Andrei Brăguța în timp ce se afla în custodia statului

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis mandate de arest pentru 20 de zile pe numele a trei polițiști, care ar fi admis maltratarea în izolator a deținutului Andrei Brăguța, decedat ulterior în timp ce se afla în custodia statului.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii confirmă: Înainte de a muri, Brăguța a fost crunt bătut

Tot azi a fost arestat pentru 30 de zile și un fost coleg de celulă al lui Brăguța, care este bănuit că ar fi aplicat violența fizică față de ultimul.

Anterior un alt deținut, care se afla în celulă cu Brăguța,a fost plasat în arest.

Procurorii au precizat că polițiștii reținuți nu au participat direct la maltratarea lui Brăguța, însă au tolerat aceste acțiuni comise de alți deținuți.

Tatăl lui Andrei Brăguța a povestit anterior că atunci când a venit la sediul poliției pentru a-și vedea fiul arestat, acesta din urmă se afla într-o stare îngrozitoare. El nu-și mai recunoștea tatăl, nu vorbea și era îmbrăcat într-un halat alb, iar în regiunea gurii îi fusese aplicat un pansament.

Tatăl decedatului admite că fiul său a fost îmbrăcat astfel pentru ca să fie ascunse urmele lăsate de bătăile la care a fost supus în izolator.

Potrivit versiunii oficiale, Andrei Brăguța a decedat în Penitenciarul 16, care are statut de spital de psihiatrie, din cauza unei pneumonii.

Fluxul de știri
0