Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: O nouă reținere în Primăria Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariОбыски в мэрии Кишинева
Обыски в мэрии Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au reținut în această dimineață un funcționar din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, acesta este bănuit de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Un angajat al Primăriei municipiului Chișinău, specialist în cadrul Serviciului civil de alternativă al Preturii sectorului Râșcani, a fost documentat de ofițerii CNA și procurori într-un caz de corupere pasivă.

НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre operațiunea matinală a CNA. În joc sunt 3 milioane de lei

Potrivit materialelor anchetei, funcționarul ar fi pretins și primit 12  mii de lei de la rudele unui tânăr, sub pretextul că-i va organiza serviciul civil și, ulterior, perfectarea livretului militar, în condițiile în care tânărul a refuzat satisfacerea serviciului militar în termen.

Funcționarul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția, acesta riscă până la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 300 de mii de lei. Totodată, funcționarul ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Fluxul de știri
0