Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării vorbește despre uzurparea puterii de stat

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon: Cei care execută ordine ilegale trebuie să fie conștienți că răspunderea penală pentru încălcarea jurământului dat și trădarea intereselor naționale nu are termen de prescripție

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a calificat decizia de astăzi a Guvernului ca un indiciu al uzurpării puterii de stat.  

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în această dimineață o hotărâre care prevede participarea militarilor moldoveni la stagiul de pregătire ”Rapid Trident” din Ucraina, în pofida deciziei președintelui Igor Dodon, Comandant Suprem al Forțelor Armate, care a interzis participarea militarilor moldoveni la acest exercițiu.

Упражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016” - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul reacționează la decizia președintelui: Militarii noștri merg în Ucraina

Ulterior, șeful statului a uzat de dreptul său constituțional și a suspendat decizia luată în dimineața zilei de miercuri de Cabinetul de Miniștri. Imediat, Guvernul a declarat că nu va ceda, iar militarii noștri vor merge la exercițiile din Ucraina. 

”Sunt toate indiciile uzurpării puterii de stat. Cei care execută ordine ilegale trebuie să fie conștienți că răspunderea penală pentru încălcarea jurământului dat și trădarea intereselor naționale nu are termen de prescripție”, a declarat președintele țării.

Potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, uzurparea puterii de stat se pedepsește de la 10 la 20 de ani.

Fluxul de știri
0