Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În școli și grădinițe taxele sunt percepute ilegal. CNA promite surprize

© Facebook / Angela Cibotaru StarinschiCNA și reprezentanţii grupului Părinţilor Solidari
CNA și reprezentanţii grupului Părinţilor Solidari - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Grupului Părinților Solidari s-au întâlnit astăzi cu responsabili din cadrul Centrul Național Anticorupție cu car au discutat despre problema taxelor ilegale care sunt percepute de la părinți în școlile și grădinițele din țara noastră. CNA anunță că în curând vor urma "surprize".

CHIȘINĂU, 5 sep — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Cibotaru Starinschi, a anunțat per pagina sa de facebook că marți reprezentanții CNA s-au întâlnit cu câțiva membri ai Grupului Părinților Solidari.

Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA a dat lovitura. A descins la Departamentul cu Destinație Specială “Fulger”

În urma acestei discuții, părțile au convenit că membrii Grupului, fiind sprijiniți de CNA, vor iniția o amplă campanie de informare a părinților privind strângerea fondurilor în grădinițe și școli: Ce este legal şi ce este ilegal? Unde intervine pedeapsa disciplinară şi când cea penală?

În același timp, le vor cere conducătorilor instituțiilor școlare și preșcolare să afișeze bugetele anuale, dar şi lista necesităţilor care pot fi susţinute din donaţii benevole.

Angela Cibotaru Starinschi a mai precizat că, în baza a ceea ce au convenit părțile, Grupul, împreună cu CNA, va acorda consultanță părinților care se confruntă cu diferite cazuri de estorcare de bani şi intimidări din partea administrațiilor instituţiilor de învăţământ sau grădiniţelor sau din partea comitetelor de părinţi.

În final, purtătorul de cuvânt al Centrului Național anticorupție vine cu un avertisment: Atât cei care percep bani, cât şi cei care dau comit o ILEGALITATE!

Ea mai spune că CNA pregătește și surprize, fără a da alte detalii.

Fluxul de știri
0