Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a dat lovitura. A descins la Departamentul cu Destinație Specială “Fulger”

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un polițist din cadrul Brigăzii cu Destinație specială “Fulger” riscă până la 6 ani de închisoare, acesta a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială “Fulger” a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Sergentul de poliție este bănuit de trafic de influență.

Спецназ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reținere răsunătoare CNA. Pe cine au vizitat astăzi ofițerii anticorupție

Cazul a ajuns în vizorul CNA după ce doi soți au sesizat Centrul despre faptul că polițistul, acționând în complicitate cu o altă persoană, ar fi pretins și primit de la ei 1 200 de euro. Omul legii susținea că poate influența angajați din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău a ÎS CRIS Registru, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea a două permise de conducere de categoria „B".

Polițistul a fost reținut pentru 72 de ore, iar  în privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive. Reținerea a avut loc cu suportul SPIA a MAI. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Nord" al Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0