Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru ani de pușcărie pentru că a furat un scuter – VIDEO

© Photo : politiacapitalei.mdReţinut şi bănuit că ar fi furat un scuter din ograda unui bloc de locuit
Reţinut şi bănuit că ar fi furat un scuter din ograda unui bloc de locuit - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un infractor a fost capturat de oamenii legii. Un tânăr din Ialoveni a furat un scuter în Capitală. Și a fost prins. Acum el riscă patru ani de pușcărie. S-ar putea să ia și mai mult dacă oamenii legii vor constata că nu este la prima abatere.

CHIȘINĂU, 5 sep — Sputnik. Cu un hoț mai puțin în Republica Moldova, ne anunță Poliția Capitalei printr-un comunicat de presă.
Iată care este povestea relatată de oamenii legii.

Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

În dimineaţa zilei de 23 august, poliţiştii sectorului Botanica, angajați ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au fost alertaţi de către un locuitor al Capitalei, în vârstă de 18 ani, care a declarat că pe parcursul nopţii i-ar fi fost furat scuterul în valoare de 21 500 de lei, parcat în faţa blocului în care locuiește.

La apelul tânărului a reacţionat grupa operativă, delasându-se la faţa locului, unde a demarat cercetările speciale. Concomitent, ofiţerii de investigaţii au iniţiat acţiuni în vederea identificării şi reţinerii făptaşului. Respectiv a fost identificat un individ în vârstă de 20 ani, domiciliat într-o localitate a raionului Ialoveni.

Fiind efectuate percheziții autorizate, polițiștii au depistat scuterul deja dezmembrat.

Individul ar fi intenţionat să-l vândă la piese şi să ascundă urmele infracțiunii de furt. El însă a fost încătuşat şi escortat la Inspectorat pentru audieri, iar piesele dezmembrate şi scuterul au fost ridicate în calitate de probe delicte.

Actualmente bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 de lei la 27 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Polițiștii nu exclud că individul ar mai fi fost implicat în cazuri similar, fiind demarate investigații în acest sens.

Poliţia Capitalei le recomandă proprietarilor de unități de transport să le asigure corespunzător cu sisteme antifurt.

Fluxul de știri
0