Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dai apartamentul în chirie? Vezi ce te așteaptă dacă nu plătești taxa la stat

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile atunci când dau în chirie bunurile imobile, riscă amenzi și sancțiuni în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) vine cu un apel către cetățeni, persoane fizice, care dau în chirie bunurile imobile, să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova se introduce un impozit suplimentar

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat în rază căreia își au domiciliul.

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile riscă amenzi și sancțiuni în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.


Fluxul de știri
0