Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon spune NU participării militarilor moldoveni la un exercițiu în Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a interzis participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul militar ”Rapid Trident” din Ucraina

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a aprobat participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul militar ”Rapid Trident”, care va avea loc în perioada 7-23 septembrie la Centrul de instruire militară Yavorov, Ucraina.

Министерство Обороны РМ - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a creionat candidatura agreată de el la funcția de ministru al Apărării
 

În răspunsul dat de Aparatul Președintelui țării conducerii Ministerului Apărării se menționează că, stagiul de pregătire ”Rapid Trident”, la care vor participa 57 de militari este calificat de Ministerul Apărării de la Kiev și de mass-media ucraineană drept ”exercițiu multinațional”. 

”Prin urmare, în virtutea atribuțiilor șefului statului, reglementate de Legea cu privire la apărarea națională, Vă comunicăm că Președintele Republicii Moldova nu a aprobat participarea efectivului Armatei Naționale la exercițiul în cauză”, se menționează în scrisoarea de răspuns adresată Ministerului Apărării de către Aparatul Președintelui țării. 

Potrivit Ministerului Apărării, stagiul de pregătire ”Rapid Trident” are drept scop dezvoltarea nivelului de interoperabilitate, consolidarea capacităților de apărare și promovarea imaginii Armatei Naționale pe arena internațională. 


Fluxul de știri
0