Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a creionat candidatura agreată de el la funcția de ministru al Apărării

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Обороны РМ
Министерство Обороны РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a spus jurnaliștilor cine poate deveni ministru al Apărării în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a spus jurnaliștilor că doar un profesionist care știe ce este armata poate deveni ministrul al Apărării.

În ajun, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat că în cel mai apropiat timp prim-ministrul Pavel Filip îi va prezenta președintelui Igor Dodon candidatura pentru postul vacant de ministru al Apărării al Republicii Moldova. Potrivit lui Candu, persoana care urmează să fie propusă pentru acest post este deja stabilită și în curând va fi prezentată șefului statului.

Igor Dodon a inspectat poligonul militar de la Bulboaca - Sputnik Moldova
Politică
Declarațiile dure ale lui Dodon după vizita de la Bulboaca: va fi sau nu război

Dodon a declarat miercuri că deocamdată nu a discutat cu autoritățile această chestiune, ci doar a auzit vorbindu-se că ele au desemnat o candidatură.

„Când vorbim de ministrul Apărării, acesta trebuie să fie un profesionist. Dacă se va încerca să fie înaintat un membru de partid care este devotat intereselor formațiunii sale politice, voi beneficia de dreptul meu constituțional pentru a nu numi în funcție acea persoană. Voi insista ca în acest post să fie numit un profesionist care cunoaște bine ce înseamnă armata", a spus Dodon.

De la sfârșitul lui 2016, Republica Moldova nu are ministru al Apărării, după ce pe 27 decembrie 2016 președintele Dodon a semnat decretul privind demiterea lui Anatol Șalaru. De atunci și până în prezent, așa și nu a fost numit un alt ministru.

Fluxul de știri
0