Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre posibila reacție a Rusiei la acțiunile SUA

© Sputnik / Aleksey Filippov / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков, фото из архива
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit reprezentantului oficial al Kremlinului, președintele Rusiei este la curent cu cele întâmplate, însă nu a făcut deocamdată declarații în acest sens

CHIȘINĂU — 4 sept — Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, a vorbit despre posibilele măsuri de răspuns la perchezițiile efectuate în sediile diplomației ruse în SUA, comunică Sputnik Azerbaidjan.

США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Moldova
Rusia
SUA a sistat eliberarea vizelor pe teritoriul Rusiei

Întrebat dacă președintele Rusiei este informat despre acest lucru, Peskov a răspuns: „Dar cum credeți? Atunci când una dintre cele mai mari țări din lume încalcă dreptul internațional, președintele alteia dintre cele mai mari țări din lume este informat despre acest lucru".

„Haideți să așteptăm punctul de vedere al liderului statului rus în această privință", le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Consulatul general al Rusiei din San Francisco, precum și reprezentanțele comerciale de la Washington și New York au fost transmise sâmbătă părții americane la cererea Departamentului de Stat. Totodată, Rusia a declarat că în clădiri au avut loc percheziții ilegale cu participarea agenților FBI, iar Departamentul de Stat neagă participarea biroului de investigații, afirmând că nu este vorba de percheziții, ci de „control" și „inspecție".

MAE al Federației Ruse a publicat pe contul său de Facebook imagini de la perchezițiile întreprinse la reprezentanța comercială a Federației Ruse în Washington și consulatul Rusiei din San Francisco.

Fluxul de știri
0