Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Examen psihiatric pentru candidații la alegeri în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Candidații la alegeri trebuie să fie verificați în cadrul unui examen psihiatric, care să includă evaluarea sănătății psihice și eliberarea unui certificat de sănătate psihică.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a săptămânii curente un proiect de lege ce prevede modificarea Codului Electoral al Republicii Moldova și care se referă la introducerea obligatorie a testării psihiatrice a candidaților la alegeri.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră pentru Moldova: Deputații vor putea fi demiși din funcție

Potrivit inițiativei legislative ce prevede completarea Articolului 44 din Codul Electoral cu un alineat nou, candidații la alegeri trebuie să fie verificați în cadrul unui examen psihiatric, care să includă evaluarea sănătății psihice și eliberarea unui certificat de sănătate psihică a persoanelor respective.  

În prezent, redacția actuală a Articolului 44 din Codul Electoral face referință la certificatul de sănătate al candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, eliberat de instituția medicală la care acesta se află în evidență.

Fluxul de știri
0