Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zi importantă pentru deputații moldoveni. Ce trebuie să facă de astăzi

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații moldoveni au revenit din 4 septembrie la muncă după o lună de concediu, ședințele Parlamentului nu vor începe însă curând.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Deputații moldoveni au revenit din 4 septembrie la serviciu. Potrivit unei dispoziții semnată de președintele Parlamentului Andrian Candu, sesiunea de toamnă a Parlamentului Republicii Moldova începe pe data de 4 septembrie.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputații moldoveni vor fi puși să completeze chestionare anonime

Începând cu această dată, deputații vor reveni la activitatea lor în comisii, fracțiuni, precum și în teritoriu cu cetățenii.

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă va avea loc la propunerea Biroului Permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi. Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

De la începutul anului, în Parlament au fost elaborate 1 925 de rapoarte, avize și amendamente la proiectele de acte legislative. Parlamentul a aprobat 142 de legi și 56 de hotărâri, alte 150 de proiecte au fost votate în prima lectură. Totodată, Legislativul a modificat Constituția, oferind o garanție în plus pentru independența avocatului poporului.

Sesiunea de primăvară 2017 a Parlamentului s-a încheiat pe data de 31 iulie.

Fluxul de știri
0