Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații moldoveni vor fi puși să completeze chestionare anonime

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul și-a stabilit direcția strategică de comunicare pentru anii 2017 – 2020, care include mai multe premiere

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Legislativul și-a trasat direcția strategică de comunicare pentru următoarea perioadă, prin aprobarea Strategiei de comunicare a Parlamentului pentru anii 2017 – 2020.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premieră pentru Moldova: Deputații vor putea fi demiși din funcție

Documentul stabilește trei direcții strategice de comunicare — directă cu cetățenii, extensivă și pe dimensiunea externă. Pentru realizarea acestora sunt prevăzute 31 de instrumente precum aplicarea testului de lizibilitate, a grilei cognitive, comunicarea de campanie, procedura comunicării de criză, transmisiunea în direct a ședințelor Comisiilor permanente.

De asemenea, sunt prevăzute un șir de măsuri pentru îmbunătățirea paginii web a instituției. Este preconizată includerea unui compartiment explicativ adresat copiilor, pagini cu informație pentru minoritățile naționale care conviețuiesc pe teritoriul țării, pagini dedicate deputaților, clipuri video scurte informative. Alte acțiuni prevăd comunicarea de campanie cu audiențe speciale, inclusiv diaspora și locuitorii din stânga Nistrului, comunicarea directă cu jurnaliști și formatori de opinie la nivelul UE, simularea dezbaterilor parlamentare în Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului.

În premieră, documentul include comunicarea internă. Instrumentele care vor fi folosite presupun buletin intern, e-mail colectiv al conducerii, chestionar anonim, ghidul angajatului, calendar intern, proceduri operaționale interne.

Fluxul de știri
0