Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin participă la summitul BRICS din China

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина в Крымский федеральный округ
Рабочая поездка В.Путина в Крымский федеральный округ - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a sosit în China, unde urmează să participle la summitul statelor BRICS

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit în China unde va participa la summitul BRICS și va purta discuții cu liderii mai multor state.

Петербургский международный экономический форум 2015 (ПМЭФ). День второй - Sputnik Moldova
Sputnik îndeamnă BRICS la colaborare informațională

Duminică șeful statului rus va avea o rundă de negocieri cu liderul chinez Xi Jinping.

În cadrul summitului, Putin urmează să se pronunțe pentru promovarea inițiativelor comune ruso-chineze în ceea ce privește soluțiile pașnice de depășire a problemei nucleare din peninsula coreană. Președintele rus mai planifică să îndemne liderii BRICS să se alăture procesului de reglementare a situației din Siria.

În afară de aceasta, șeful statului se va pronunța împotriva măsurilor protecționiste și practica impunerii unor sancțiuni unilaterale și va propune accelerarea reformei FMI.

În cadrul summitului va avea loc o întrevedere cu membrii Consiliului de Afaceri a BRICS, unde Putin va face evaluare a activității structurii și își va exprima opinia față de planurile pentru viitor.

Luni, Putin intenționează să se întâlnească cu prim-ministrul Indiei, președintele Egiptului, premierul Thailandei, președintele Republicii Africane de Sud, iar marți — cu președintele Mexicii.

Fluxul de știri
0