Sputnik îndeamnă BRICS la colaborare informațională

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaПетербургский международный экономический форум 2015 (ПМЭФ). День второй
Петербургский международный экономический форум 2015 (ПМЭФ). День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik le-a propus liderilor spațiului mediatic al țărilor BRICS să încheie acorduri cu privire la schimbul de informații.

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Agenția de presă și radio Sputnik s-a pronunțat pentru instituirea unui spațiu informațional deschis și un regim de favorizare între principalele medii de informare din țările BRICS.

Форум европейских и азиатских медиа 2015 - Sputnik Moldova
Kiseliov: BRICS trebuie să ridice la un alt nivel interacțiunea informațională

Apelul de a institui un schimb mai intens de informații a fost făcut în cadrul forumului media BRICS din India, deschis la 18 octombrie. În fața participanților a luat cuvântul Vasili Pușkov, conducătorul proiectelor internaționale Sputnik. Crearea unui spațiu de activitate unitar pentru mass-media din țările BRICS a început încă în octombrie trecut, în Rusia, atunci când agenția a organizat primului forum media BRICS de la Moscova. Datorită munci intense, Sputnik a devenit unul dintre principalii actori ai spațiului mediatic BRICS, încheind contracte de colaborare cu 11 dintre cele mai importante mass-media din țările membre ale alianței.

"Sputnik le-a propus liderilor spațiului mediatic al țărilor BRICS să încheie acorduri cu privire la schimbul de informații și să avanseze în direcția creării unei politici informaționale deschise în raporturile reciproce", a declarat directorul proiectelor internaționale Vasili Pușkov.

Forumul media al țărilor BRICS este o platformă nonguvernamentală, necomercială pentru dialogul dintre principale instituţii media din țările BRICS, în scopul formării unui mecanism eficient de coordonare și asigurare a dezvoltării lor inovative. Cel de-al doilea forum media BRICS, care este organizat în cadrul programului oficial al Președinției Indiei în cadrul BRICS, are loc în zilele de 18 și 19 octombrie la New-Delhi. Primul forum media BRICS a avut loc la Moscova, în octombrie 2015.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0