A fost inventat un dispozitiv care purifică vinul: Bei și nu te doare capul

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaВино
Вино - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost inventat un dispozitiv care purifică vinul

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Fondatorul companiei PureWine, David Meadows, afirmă că a inventat un gadget care permite eliminarea efectelor adverse ale consumului de vin. David adoră vinul, însă nu îi plac urmările efectele neplăcute ale consumului de vin, iată de ce a decis să scape de ele cu ajutorul unui dispozitiv.

 

Potrivit specialiștilor PureWine, aproximativ 75 la sută din consumatori au senzații neplăcute după consumul de vin. De regulă, consumatorii simt dureri de cap, roșirea pielii și nasul astupat. David este convins că de vină sunt histaminele și sulfații care se conțin în vin.

Elguja Burduli - Sputnik Moldova
A fost descoperit cel mai vechi vin din lume - are peste șase mii de ani

Compania lui David a elaborat un gadget care curăță vinul de conservanți (sulfați) și histamine. E vorba de un filtru care este fixat pe sticlă, având capacitatea de a purifica vinul înainte ca acesta să fie consumat. Invenția deja a fost apreciată de amatorii de vin.

Pe de altă parte, specialiștii alergologi se arată sceptici față de invenția lui David. Aceștia nu sunt siguri că odată cu eliminarea sulfaților și histaminelor îi va salva de mahmureală pe amatorii de vin. Cu toate acestea, noul dispozitiv va intra pe piață începând cu luna septembrie.

„Ei declară că efectele adverse cauzate de consumul de vin pot fi înlăturate în cazul în care sunt eliminați alergenii. Cu toate acestea, din punct de vedere tehnic, mahmureala nu este o alergie", a declarant alergologul Matthew Feldman.

Fluxul de știri
0