Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile au dat undă verde gazoductului Iași-Chișinău

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaConstrucție gazoduct
Construcție gazoduct - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova (MEI) a eliberat Întreprinderii de Stat "Vestmoldtransgaz" certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni - Chișinău, informează serviciul de presă al MEI

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Sursa oficială subliniază că documentul certifică elaborarea documentației de proiect pentru lucrările de utilitate publică de interes național a construcției conductei de transport de gaze naturale pe direcția Ungheni — Chișinău, planificate pe teritoriul raioanelor Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și municipiului Chișinău.

Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul împrumută milioane de euro pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni

„Lucrările de construcție a conductei de transport de gaze pe direcția Ungheni — Chișinău, care reprezintă faza a II-a a implementării proiectului „Conducta de interconectare a sistemului de transport de gaze naturale din România cu sistemul de transport de gaze din Republica Moldova", vor demara în viitorul apropiat şi urmează a fi finalizate în anul 2019", mai menționează MEI.

Astfel, potrivit planurilor autorităților, noul gazoduct ar urma să finalizeze conectarea sistemelor de transport de gaze din România şi Republica Moldova, fiind o continuitate a primei părți de conexiune Iași — Ungheni, care a fost dată în exploatare în anul 2014.

MEI mai precizează că Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă un pachet de finanțare de 92 de milioane de euro pentru construirea gazoductului pe direcția Ungheni — Chișinău. Din această sumă, câte 41 de milioane de euro sunt împrumuturi de la BEI și BERD, iar 10 milioane de euro sunt oferite drept grant de Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0