Țara care face exerciții militare și cu NATO, și cu Rusia: “Suntem neutri”

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaRussian servicemen in Serbia during the Slavic Brotherhood 2016 joint airborne forces exercise of Russia, Serbia and Belarus
Russian servicemen in Serbia during the Slavic Brotherhood 2016 joint airborne forces exercise of Russia, Serbia and Belarus - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serbia rămâne un Stat neutru din punct de vedere militar şi decide cu deplină autonomie cu ce state şi alianțe să facă exerciții militare comune.

CHIȘINĂU, 01 sep — Sputnik. Ministrul Apărării din Serbia, Aleksandar Vulin, a declarat că țara sa face exerciții militare atât cu NATO, cât și cu Rusia, relatează NapocaNews.

Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: NATO nu este în stare să riposteze terorismului în creștere

"Noi suntem o ţară neutră şi facem aplicaţii şi exerciţii cu toţi aceia de la care putem să învăţăm ceva, adică cu forţele NATO, cu cele americane şi cu cele ruse", a spus Vulin.

Ministrul a răspuns astfel unei întrebări la afirmaţiile ministrului de Externe leton care şi-a exprimat îndoiala de perspectiva integrării în UE a ţărilor care fac exerciţii militare cu Rusia.

Pentru Vulin, Serbia decide în mod autonom politica externă şi propria colaborare în domeniul militar.

"Nimeni nu ne poate spune şi impune cu cine să facem aceste exerciţii", a adăugat Vulin.

Ministrul Apărării din Serbia a subliniat că forţele armate sârbe sunt garantul de stabilitate şi securitate nu numai pentru propria ţară, ci pentru întreaga regiune din Balcani.

Fluxul de știri
0