Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon vrea să afle de ce i-a fost interzis accesul în Moldova șefului „АиФ”

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul moldovean a condamnat blocarea activității mass-media și a jurnaliștilor din Rusia pe teritoriul țării noastre. Igor Dodon a cerut SIS-ului să-i prezinte informații privind cauzele interdicției de intrare pe teritoriul Moldovei impuse redactorului șef al ziarului „Argumentî i Factî”.

CHIȘINĂU, 1 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut Serviciului de Informații și Securitate al țării informații detaliate cu privire la motivul din care i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova redactorului șef al ziarului „Argumentî i Factî", Igor Cerneak.

Amintim că redactorul șef al ziarului „Argumentî i Factî", Igor Cerneak, și doi oameni de afaceri, unul dintre aceștia, cetățean al Rusiei, este proprietar de întreprinderi vinicole în Moldova, au fost opriți de polițiștii de frontieră, fiindu-le interzisă intrarea pe teritoriul țării. Poliției de Frontieră au comunicat că respectivilor cetățeni nu li s-a permis să intre în țară, deoarece nu indicaseră scopul vizitei.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: guvernarea s-a implicat într-un joc geopolitic murdar împotriva RM

„Este un semn de slăbiciune din partea Guvernului Moldovei. Condamn categoric blocarea activității mass-media ruse și a jurnaliștilor. Totodată, majoritatea proeuropeană nu dorește categoric să observe activitatea antistatală a unor instituții media occidentale și românești care subminează deschis statalitatea Republicii Moldova", a declarat Dodon.

Președintele și-a exprimat încrederea că „acestor standarde duble o să li se pună capăt la anul, după alegerile parlamentare, când vor fi create o majoritate parlamentară și un guvern promoldovenesc", care vor „apăra interesele naționale, fără a se lăsa influențați de părerea stăpânilor din afară".

„Am solicitat Serviciului de Informații și Securitate să-mi prezinte o informație detaliată privind motivul acestor acțiuni", a punctat Dodon.

Fluxul de știri
0