Cum a ajuns România partener strategic pentru Ungaria

© Photo : Ministerul Afacerilor ExternePeter Szijjarto și Teodor Meleșcanu
Peter Szijjarto și Teodor Meleșcanu - Sputnik Moldova
Abonare
După mai mulți ani în care autoritățile de la Budapesta au făcut numeroase declarațiile belicoase la adresa României, vecinii de la vest ai românilor consideră acum România ca un partener strategic, fiind a doua piaţă de export pentru produsele fabricate in Ungaria.

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Miercuri, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că în relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi România există probleme care în continuare aşteaptă soluţie, dar aceste probleme vor putea fi soluţionate dacă în continuare se îmbunătăţeste încrederea reciprocă, relateaza stiripesurse.

Viktor Orban - Sputnik Moldova
Politică
Orban: „Ungaria alege propriul drum... Esența Europei nu este la Bruxelles"

Conform spuselor oficialului ungar, în persoana lui Teodor Meleşcanu s-a găsit un partener ideal şi onest. El a argumentat că România este a doua piaţă cea mai importantă de export pentru Ungaria. 

"5% din exportul ungar vine în România. Anul trecut am avut un export de 4,6 miliarde de euro către România, anul acesta am crescut această cifră cu 17%. Deci deteriorarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări sau deteriorarea economiei romîneşti este contrară intereselor Ungariei, a spus  Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare şi-a exprimat satisfacţia că România si Ungaria își vor interconecta reţeaua de electricitate, iar pînă la finele anului 2019 Ungaria va construi autostrada M4 până la graniţa cu România.

Fluxul de știri
0