Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Orban: „Ungaria alege propriul drum... Esența Europei nu este la Bruxelles"

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul ungar Viktor Orban a calificat vineri drept produs al unei „politici eronate" o decizie a Parlamentului European (PE), adăugând că este vorba de fapt de un „raport Soros".

CHIȘINĂU, 21 mai — Sputnik. Într-un interviu acordat postului Kossuth Radio, premierul ungar a atribuit ceea ce el a numit drept „atacuri organizate împotriva Ungariei" neînţelegerilor cu privire la imigraţie şi a afirmat că în Europa există o comunitate de interese transpartinice care vizează aducerea a sute de mii de imigranţi pe continent, scrie NapocaNews.

Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Ungaria va urma calea Marii Britanii? Ce pune la cale Orban

Potrivit lui, cofinanţatorul acestor măsuri este miliardarul american de origine maghiară George Soros.

Premierul Orban a făcut o paralelă între rezoluţia Parlamentului European şi un raport din 2013 critic la adresa guvernului ungar, realizat de europarlamentarul Rui Tavares. Acesta a menţionat că Parlamentul European a decis să elaboreze un „raport Soros", care nu se ştie dacă este „de râs sau de plâns".

Potrivit lui Viktor Orban, statele membre ale Uniunii Europene „nu sunt respectate" de instituţiile europene şi cei de la Bruxelles pentru că le spun statelor membre cum să se comporte.

„Esenţa Europei nu este la Bruxelles, ci în statele membre. Europa nu este Bruxelles, este Varşovia, Budapesta, Paris, Berlin, Roma", a subliniat Orban.

Astfel, ungurii „vor să fie cei care decid împreună cu cine să trăiască", iar atacurile împotriva ţării nu vor împiedica guvernul să-şi urmărească obiectivele. Viktor Orban a precizat că Ungaria va continua să „meargă pe propriul drum" şi nu va ceda Bruxellesului dreptul de a-şi stabili politica fiscală sau preţurile la energie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0