Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deținutul care a decedat avea, de fapt, statut de pacient - explicațiile DIP

© DIPpenitenciar
penitenciar - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din Moldova a scris că cetățeanul Andrei Brăguța, în vârstă de 31 de ani, a murit în Penitenciarul 13, aflându-se acolo în arest preventiv, și unde a fost adus cu leziuni corporale, după care reprezentanții Ministerului Justiției și Departamentului Instituții Penitenciare au venit cu precizări pe marginea acestui caz grav

CHIȘINĂU, 31 aug — Sputnik. Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că Andrei Brăguța a ajuns "în sistemul penitenciar în calitate de pacient".

Oficialul a precizat că Brăguța a fost examinat în penitenciar de un medic, care a ajuns la concluzia că cel arestat nu poate fi plasat în izolator și că are nevoie de asistență psihiatrică.

Angela Gonța - Sputnik Moldova
Societate
Angela Gonța, îngrijorată de viața lui Vladimir Filat?

Ulterior, el a fost externat din Penitenciarul 13 și, peste circa o oră a fost la internat, deja în calitate de pacient, în Penitenciarul 16, acesta având și statut și de spital de psihiatrie, a mai spus viceministrul Justiției.

Deja fiind pacient la psihiatrie, Brăguța a fost supus unor examinări de rigoare: „în condițiile secției psiho-neurologice, i-au fost prelevate probe și a fost supus investigațiilor conform normelor".

Însă noaptea starea lui s-a agravat și a pacientul decedat.

Anatolie Munteanu a ținut să „infirme informațiile și opiniile, precum că deținutul Brăguța a fost supus unor tratamente rele sau inumane".

„Ne asumăm deschiderea față de organele de investigație, care trebuie să investigheze în cel mai serios mod cazul. Deja se fac investigații în cadrul unui proces penal. Sunt sigur că prevederile Protocolului de la Istanbul nu-s o noutate pentru procurori. Sperăm că procurorii, cu profesionalismul lor, vor scoarțe la iveală adevărul și societatea îl va afla", a conchis viceministrul Justiției.

Fluxul de știri
0