Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a ajuns Moldova să fie ”înrudită” cu Hondurasul

© Sputnik / Miroslav RotariБлошиный рынок
Блошиный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Un clasament mai puțin îmbucurător: Republica Moldova, Pakistan, Myanmar, Congo, Côte d'Ivoire, Yemen, Mauritania și Honduras sunt țări „înrudite”

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Moldova s-a situat pe locul 71 din 128 în clasamentul internațional publicat în ediția din 2017 a Indicelui de Prgres Social — „2017 Social Progress Index", informează serviciul de presă al Confederației Naționale a Sindicatelor.

Россия выиграла право провести ЧМ-2018 по футболу: как это было - Sputnik Moldova
Primul rating FIFA după CE-2016: Rusia e a 38-a, iar Moldova a 166-a

Astfel, țara noastră a urcat într-un an o singură poziție în respectivul clasament.

Analiza a fost realizată de organizația sociologică americană „Social Progress Imperative". La baza acesteia a fost pus accesul la serviciile medicale, calitatea locuințelor, serviciilor sociale, respectarea drepturilor omului, gradul de toleranță ș. a.

Autorii clasamentului menționează că țara noastră a obținut cele mai bune performanțe în privința accesului la informație — locul 51. Accesul la serviciile medicale este pe locul 48, libertatea întrunirilor — locul 42, securitatea personală — locul 41, accesul femeilor la studii — locul 36.

Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Societate
Cine primește cele mai mari pensii în Moldova

Cel mai prost stau lucrurile în Moldova la capitolul locuințe — locul 122, respectarea drepturilor persoanelor reținute și a deținuților — locul 121, protecția și calitatea mediului — locul 119, toleranța și incluziunea socială — locul 109, PIB pe cap de locuitor — locul 95, corupția — locul 93, toleranța religioasă — locul 92, accesul la apă potabilă de calitate în localitățile rurale — locul 85.

Indicatori asemănători celor înregistrați de Republicii Moldova au obținut Pakistanul, Myanmar, Congo, Côte d'Ivoire, Yemen, Mauritania și Honduras.
Pe primele 10 poziții în acest clasament s-au poziționat Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Elveția, Olanda, Suedia, Australia și Noua Zeelandă.

Fluxul de știri
0