Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regulamente noi pentru noile ministere și salarii mari pentru cei de la Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a aprobat regulamentele de funcționare a noilor ministere, care stabilesc misiunea, funcțiile, domeniile de activitate şi drepturile acestora, precum şi organizarea activităţii lor, informează serviciul de presă al Executivului

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. După ce au fost aprobate noile regulamente ale ministerelor ce au fost reorganizate prin reforma din acest an a Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că pasul întreprins astăzi va oferi cadrul de funcționare pentru noile ministere și va crea condițiile necesare ca acestea să devină mai eficiente.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip a anunțat cine se va afla la cârma ministerelor noi create

Filip a mai spus că fiecare funcționar din structurile nou create va ști exact ce are de făcut în cele opt ore legale de muncă. Totodată, el a subliniat că funcționarii din Guvern vor fi plătiți mult mai bine.

„Nu este vorba de o simplă majorare de salarii pentru funcţionarii care lucrează în instituţiile centrale, ci este vorba că vom economisi din resursele pe care le-a avut la dispoziţie până acum Guvernul. În baza acestor economii vom avea posibilitatea să oferim salarii mai mari celor care vor rămâne să lucreze în instituţiile centrale ale statului", a declarat șeful Guvernului.

El le-a mai cerut miniştrilor să dispună neîntârziat transferul șoferilor și automobilelor din dotare către Baza auto a Cancelariei de Stat, ca instituţia, la rândul său, să asigure în mod calitativ, uniform și echitabil buna funcționare și deservire cu transport a ministerelor.

Fluxul de știri
0