Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip a anunțat cine se va afla la cârma ministerelor noi create

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Cabinetului de Miniștri a anunțat în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului cine va conduce cele nouă ministere noi create

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. După ce Legislativul a votat noua structură a Guvernului, premierul Pavel Filip a anunţat cine va conduce ministerele nou create.

Pavel Filip a solicitat comisiilor să lucreze în ritm accelerat, pentru ca structurile Ministerelor să fie complete cât mai curând.

„De astăzi suntem într-o nouă etapă, care trebuie să fie caracterizată prin eficienţă sporită. Am încredere că toți colegii înțeleg acest lucru, responsabilitatea pe care urmează să o ducem pe umerii noştri. Iar prin acest exemplu de reformare a administraţiei publice centrale provocăm şi colegii din administraţia publică locală, astfel să construim împreună fundamentul instituţiilor publice din Republica Moldova", a declarat Pavel Filip.

Iată cum va arăta noua structură a Executivului de la Chișinău:

1. Ministerul Economiei și Infrastructurii — viceprim-ministru, ministru Octavian Calmîc;

2. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene — viceprim-ministru, ministru Andrei Galbur;

3. Ministerul Finanțelor — ministru Octavian Armașu;

4. Ministerul Justiției — ministru Vladimir Cebotari;

5. Ministerul Afacerilor Interne — ministru Alexandru Jizdan;

6. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării — ministra Monica Babuc;

7. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale — ministra Stela Grigoraș;

8. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului — ministru Vasile Bîtca;

9. Ministerul Apărării — exercită funcțiile de ministru, viceministru Gheorghe Galbura.

Totodată, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, guvernatorul UTA Gagauzia, Irina Vlah, şi președintele Academiei de Științe din Moldova, Gheorghe Duca, vor exercita funcțiile de membru al Guvernului din oficiu.

Prim-ministrul Pavel Filip la Piatra Neamț - Sputnik Moldova
Politică
Filip: Reforma Guvernului nu înseamnă doar reducerea numărului de ministere

De asemenea, Cabinetul de miniştri a aprobat structura-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerelor. Conform structurii aprobate, conducerea Ministerului este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. Numărul secretarilor de stat pentru fiecare Minister va fi stabilit de Guvern, în funcție de domeniile de activitate ale Guvernului, transmise în competența autorității.

Pavel Filip a subliniat că în cadrul fiecărui Minister va fi instituit un Colegiu al Ministerului, alcătuit din oameni cu funcții de răspundere și condus de ministru, care va avea atribuții definite prin hotărâre de guvern.

Totodată, vor fi constituite comisiile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior —secretar general și secretar general adjunct al Guvernului, secretari generali ai Ministerelor și secretari de stat.

Fluxul de știri
0