Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fapta incredibilă a trei vameși de la Giurgiulești i-a șocat pe colegii lor

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Lupul paznic la oi - trei vameși vizați în schema de contrabandă cu țigarete aveau rolul de a facilita trecerea peste frontieră a transporturilor cu bunuri de contrabandă

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Trei angajați ai postului vamal "Giurgiulești 1" sunt învinuiți de complicitate la săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a celor trei vameși şi a unui şofer de camion care făcea parte din acelaşi grup criminal.

Învinuiții au organizat, în perioada 03.04.2017 — 21.05.2017, trecerea peste frontiera Republicii Moldova a produselor de tutungerie în proporţii deosebit de mari.

Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Societate
Opt vameși vor da socoteală: Incredibil ce au făcut aceștia timp de doi ani

În urma acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, efectuate de către procurorii PCCOCS, ofiţerii de urmărire penală şi ofiţerii de investigaţii ai Serviciului Vamal, s-a stabilit că trei angajaţi ai Serviciului Vamal, operatori ai aparatului de scanat de tip „Rapiscan", făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în contrabanda cu ţigări. Celor trei funcționari le revenea rolul de facilitare, "prin denaturarea şi muşamalizarea rezultatelor scanării mijloacelor de transport, a trecerii peste frontiera vamală a obiectelor de contrabandă, ascunse în locuri special amenajate în semiremorcile autocamioanelor care transportau mărfuri în România".

Valoarea totală a produselor de tutungerie, trecute în mod fraudulos peste frontiera vamală a Republicii Moldova, cu implicarea făptuitorilor, se estimează la 1 milion 405 mii de lei.

Inculpaţii riscă până la 10 ani închisoare.

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

Fluxul de știri
0