Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aura așteaptă cu sufletul la gură: Magistrații decid astăzi soarta soțului ei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Interpreta de muzică ușoară Aura are de trecut astăzi o grea cumpănă: o instanță de la Chișinău urmează să se pronunțe în dosarul soțului ei și să decidă dacă acesta va rămâne în libertate sau va înfunda pușcăria într-un dosar de trafic de influență.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Judecătorii din Capitală urmează să pronunțe astăzi sentința în cazul fostului ministru adjunct de Interne Veaceslav Ceban, care este soțul interpretei de muzică ușoară Aura. Totodată, judecătorii vor lua o decizie și în cazul finului său Stanislav Caraman.

Sediul CNA din Capitală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scandalos: Ofițerii CNA l-au reținut și pe soțul interpretei Aura

Amintim că soțul Aurei a fost săltat de ofițerii CNA care au precizat pentru presă că Veaceslav Ceban este cercetat penal într-un dosar de trafic de influență, el urma să ia mită de zeci de mii de euro pentru a soluționa un dosar.

Potrivit anchetatorilor, un angajat al Serviciului Vamal, care se numește Stanislav Caraman și care este finul de cununie al lui Ceban, ar fi extorcat și primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal. În acel dosar pe care Caraman și Ceban spuneau că pot să-l mușamalizeze, denunțătorul este învinuit de fabricarea și punerea în circulație a cardurilor bancare.

Aura - Sputnik Moldova
Societate
Ultimul eveniment la care a participat Aura până la reținerea soțului ei – VIDEO

Dat fiind faptul că falsificatorul de carduri nu avea toți banii solicitați de cei funcționari, s-a ajuns la înțelegerea ca cel ajuns ananghie să-și vândă apartamentul pentru a face rost de bani. Vameșul Stanislav Caraman ar fi găsit și un cumpărător pentru imobil, care, însă, nu a putut fi vândut din motiv că era înregistrat pe o terță persoană.

Până la urmă, vameșul a reușit să-l convingă pe falsificatorul de carduri bancare că nașul său poate rezolva cazul. El i-a prezentat drept argument fragmente din discuția avută cu Veaceslav Ceban pe Viber. Vameșul s-a înțeles cu falsificatorul de carduri ca banii să fie transmiși în două rate: întâi 45 000 de euro, după care 15 000 de euro până în data de 24 iunie curent.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, atât angajatul Serviciului Vamal, cât și nașul lui, fostul ministru adjunct de Interne au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 7 ani de închisoare. Urmărirea penală este exercitată de un grup de ofițeri și procurori Anticorupție.

Fluxul de știri
0