Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Ziua Independenței: Asta chiar nu s-a mai făcut în Moldova

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediaSalubrizarea unui parc
Salubrizarea unui parc - Sputnik Moldova
Abonare
Circa o sută de chișinăuieni a făcut ceea ce a șocat administrația Capitalei

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. De Ziua Independenței Republicii Moldova, aproape o sută de chișinăuieni s-au dus în parcuri nu pentru a se distra, ci pentru a face curățenie.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Societate
Cum a filmat Chirtoacă de Ziua Independenței dacă este în arest la domiciliu?

Participanții la acțiune s-au împărțit în cinci grupe. Fiecare dintre ele au adunat gunoaiele și cenușa rămasă în urma focurilor la care s-a copt carne. Totodată, voluntarii au discutat cu persoanele care se odihneau, vorbindu-le despre proiectul de restabilire a zonei verzi din sectorul Râșcani și necesitatea respectării regulilor de odihnă decentă în zonele verzi (să nu intre cu automobilele, să nu lase gunoi, să nu facă focul ș. a.).

Atât timp cât administrația Capitalei nu are când să-și bată capul de salubrizarea parcurilor, chișinăuienii au decis să se ocupe ei înșiși de acest lucru.

După ce și-au încheiat activitatea, participanții au făcut schimb de impresii. „Acesta a fost cel mai bun cadou de Ziua Independenței", au scris ei pe rețelele de socializare.

Participanții la acțiunea „Parcul Râșcani renaștere" planifică să desfășoare o activitate similară pe data de 9 sau 10 septembrie.

Fluxul de știri
0